Miljövänlig inredning

När man strävar efter att leva ett miljömedvetet liv så gäller det att man försöker få in den aspekten i allt man gör, säger och köper. Det är inte alltid så lätt och genom åren har jag gjort allt fler medvetna val. Det är en börda att vara medveten, men jag tycker att den är värd att bära.

Second-hand

Nyligen flyttade jag och då behövde jag fylla ut mina nu mycket större ytor med fler möbler. Det mesta handlade jag second-hand förstås, för när man gör det så slipper man allt tänkbart dåligt samvete och dessutom kan man hitta riktigt fina grejer på andrahandsmarknaden – som skapar ett mer personligt hem än om man handlar allt nytt från en och samma möbelbutik.

Kan inte sova i begagnad säng

De få möbler som jag ändå trots allt villa ha nytt – som min säng till exempel – den handlade jag på wegot.se som säljer miljöcertifierade möbler och produkter. Varför jag ville ha min säng ny handlar om egna hang-ups – jag har oerhört svårt att förlika mig med tanken på att någon annan har sovit och allt vad det kan vara i den säng där jag nu ska ”drömma sött”. Man kanske kan kalla det en tvångstanke?

Jag är i alla fall väldigt nöjd med Wegot och den service jag fick från dem. Sängen är dessutom en dröm och jag sover som en liten baby i den, så det får man ju verkligen kalla ett lyckat köp.