Jag hade gärna blivit kuban

Jag har rest en hel del och nyligen gjorde jag en resa till Kuba, det var något av en dröm som gick i uppfyllelse. Jag kan börja med att säga att jag sannerligen INTE blev besviken. Vilket fantastiskt land! Visst, Kuba har haft det mycket problematiskt genom åren, men de har samtidigt lyckats bibehålla en livsglädje som jag inte sett på många andra håll runt om i världen. Miljöerna i Kuba är ju också underbara – det här retrostuket på byggnader, gator och bilar som får en att känna som att man slungats tillbaka 70 år i tiden. Jag älskar det!

Inget slit-och-släng

På Kuba lever man också enklare, vilket rimmar med min livsfilosofi. Det är inget slit-och-släng någonstans utan allting återanvänds och lagas när det går sönder. Det om något är ju miljötänk! Jag skulle kunna tänka mig att bo på Kuba faktiskt, om det var en möjlighet…

Nästa resa

Nu är jag helt hooked på Amerika söder om USA vilket ju innefattar hela latin- och Sydamerika samt Karibien. Just USA har jag inte mycket till övers för, särskilt nu när de valt Trump till president…

Jag har en dröm om att vandra inkaleden och det är en dröm jag ska försöka göra slag i snart. Det är en resa som jag drömt om sedan barnsben och vi läste om Inkariket i skolan – sedan dess har jag längtat till den dag jag får gå i inkaindianernas fotspår, men det har hela tiden kommit andra resor emellan. Kanske kan det bli av redan nu i vinter!