Det blir lika rent med miljövänliga produkter BILD

Jag var på en liten resa till Grekland här för leden och förfasades över flera saker. Det slog mig samtidigt att säga vad man vill, men vi i Sverige är verkligen långt fram i ledet när det gäller återvinning och klimatintelligens. Vi har mycket kvar att göra, men många andra länder har knappt ens börjat. När jag såg folk slänga aluminiumburkar i de vanliga soptunnorna blev jag oerhört paff, men efter att ha frågat runt lite så fick jag reda på att det inte ens FINNS någon sopsortering för vare sig aluminiumburkar eller knappt något annat heller. Det är ju horribelt!

Klorin?!

En annan sak som slog mig var att det om morgnarna luktade klorin från vartenda hem. Husmödrarna och städerskorna (ja tyvärr) på de små pensionaten stod och skurade golven med klorin. KLORIN?! Det känns ju som en produkt som hör hemma i ett annat årtusende, inte sant? Vet folk där nere inte hur miljövådligt klorin är, eller bryr de sig bara inte? För att inte tala om hur skadligt det är för en själv att hålla på och andas in denna starka kemikalie.

Städenergi

Jag städar inte mycket själv, det ska medges, för jag anlita Städenergi för både hemstädning i Stockholm och de gånger jag har behövt flyttstädning i Stockholm. Jag har anlitat dem i flera år och är oerhört nöjd med den städning de erbjuder – mycket på grund av att de väljer miljövänliga städprodukter såklart. Det blir ju inte mindre rent för att man väljer det – tvärtom håller man planeten frisk på köpet!